Kringen

Kringen zijn Bijbelstudiegroepen van zes tot acht mensen die om de week op dinsdagavond bij elkaar komen. Op kring eten we samen, bestuderen we de Bijbel, zingen we, bidden we en hebben we eigenlijk gewoon een heel gezellige tijd met elkaar.ouden, te bidden, te zingen en gezellig te doen. Er zijn dit jaar vier kringen met elk een eigen kringleidersduo en thema. Ben je benieuwd hoe zo’n kringavond er precies uitziet en wil je er graag één (of meer) meemaken? Stuur een mailtje naar secretaris@ichthusnijmegen en kom langs!

 

Kring ‘In His Image’

Als christenen krijgen we te maken met geestelijke strijd in ons leven. Één van de dingen waar we tegenaan lopen zijn leugens die de vijand in onze gedachten verscholen heeft. Vanuit deze gedachten geven we ons leven vorm. Ze zorgen ervoor dat we niet meer volledig zien wat onze identiteit in Christus is. Bij kring ‘In His Image’ gaan we op zoek naar deze leugens en gaan we samen zoeken naar wie wij in Christus zijn. Ik heb er veel zin in om met jullie deze (persoonlijke) zoektocht aan te gaan. Wie doet er mee?

Daniëlle

 

 

Kring ‘Bobbie’ en kring ‘Bob’
Hee allemaal, even serieus! Hier volgt namelijk een omschrijving van de leukste kring van dit jaar. Wat zeggen we? Leukste kring? Is er maar 1 dan? Oh nee, er zijn er zelfs twee! Wij hebben namelijk de eer om zo gezellig en open te mogen zijn dat we tijdens dit jaar zijn opgesplitst in kring Bob en Bobbie.

Waar staan we voor? Onze namen zeggen het al: Bouwen Op (de) Basis: Bijbel, Inspiratie, Eigentijds. We hebben een lijst van onderwerpen opgesteld die we met jullie doorlopen. Hierin komen allerlei levensvragen en basale Bijbelse thema’s aan bod. Daarbij kun je onder andere denken aan: de drie-eenheid, de Bijbel, gebed, goed en kwaad, de kerk, de maatschappij en het lijden. Tijdens de avonden is er daarnaast ook veel ruimte voor gezelligheid en discussie. De diepgang van de studies bepalen we met elkaar, een grof onderscheid is dat kring Bobbie net iets verder de diepte ingraaft dan kring Bob ;). We zien er ontzettend naar uit om komend jaar met jou iets moois op te bouwen! Tot op onze kringen!

Simone (Kring ‘Bobbie’)
Lydia en Rachael (Kring ‘Bob’)

 

 

 

Kring ‘The Psalm Project’

Je zingt ze misschien best vaak in de kerk, of je zingt liederen die erop gebaseerd zijn, maar heb je ook wel eens de oorspronkelijke bijbelteksten gelezen? Het boek Psalmen, dat is waar wij dit jaar mee aan de slag gaan. We zullen aan de hand van thema’s uit het dagelijks leven Psalmteksten bespreken (en bijbelteksten die hieraan verbonden zijn), ook de Christelijke feestdagen en de Psalmen die daarbij horen zullen aan bod komen. Dit alles willen we niet op de standaard bijbelstudie manier doen, maar op creatieve manieren. Lijkt het je leuk om creatief bezig te zijn met het boek Psalmen in combinatie met thema’s van nu, dan is onze kring wat voor jou.

Kristel & Amanda

 

Kring ‘The Gifted’
“We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar, en toch zijn we broertjes en zusjes.” en “Iedereen is uniek.” Dit zijn uitspraken die je vast wel eens hebt gehoord. Niemand is hetzelfde. Hoe bijzonder is het dat God zoveel verschillende mensen heeft gemaakt! Ieder met een eigen karakter, uiterlijk, gevoel en ook talenten en gaven. Kijk maar naar de verschillende sporten, studies, kunst en nog zoveel meer. Maar hoe weet je nou wat God jou heeft gegeven? Als je dat dan überhaupt al weet, hoe moet je die gaven of talenten dan inzetten? Zijn er voorbeelden van mensen in de bijbel met gaven? Zijn er verschillen tussen aardse en geestelijke gaven/talenten?
In je studententijd groei je en ontwikkel je jezelf als persoon (misschien word je zelfs een beetje volwassen;)). Hierop zijn natuurlijk heel veel verschillende aspecten van invloed, die misschien niet altijd even positief zijn. Dus hoe fijn zou het dan zijn om te weten welke gaven God jou heeft gegeven en hoe je die kan inzetten, zodat het je kan helpen begrijpen wie je bent?! Wij hopen jullie mee te nemen op een ontdekkingstocht naar onze gaven/talenten. Dit zullen we gaan doen door het bestuderen van de bijbel af te wisselen met discussie of misschien iets creatiefs. Spreekt dit je aan? Kom dan bij onze kring, ‘the Gifted’!

Anna-Maria & Gerjanne

 

Kring ‘Kozy’

Wat is in een kring nou belangrijker dan gezelligheid (Kozy)? We gaan ontzettend veel van elkaar leren tijdens de avonden over steeds een ander thema. Dit zal een afwisseling zijn tussen ‘Zelfgekozen (actueel) thema’, ‘Bekende bijbelverhalen’ en ‘Onbekende bijbelverhalen’. Bij dit brede aanbod van onderwerpen staan jijzelf en je kringgenoten centraal. Wat kunnen we leren van de onderwerpen die we bespreken? Wat nemen we mee in ons dagelijks leven? Hoe kunnen we elkaar stimuleren in de zaken die we zelf naar voren brengen? Dit alles bespreken we in een vertrouwde sfeer onder het genot van een kopje thee (met suiker) en heel veel koekjes. Wil je praten over wat jou bezig houdt en in discussie gaan over wat anderen hiervan vinden? Wees hartelijk welkom op de gezelligste kring van Ichthus Nijmegen.

Oscar & Jenny