Bestuur 2018-2019 ‘Op Weg’

v.l.n.r. Kristel Zwaal, Simone van der Weij, Elise de Vries en Jenny Evendijk

De foto’s op deze pagina zijn genomen door Sven Vollmar

Wij zijn bestuur ‘Op Weg’, het vijftigste bestuur der C.S.V. Ichthus Nijmegen! Hieronder stellen we ons aan jullie voor en vertellen jullie wat over het jaarthema dat we gekozen hebben dit jaar.

Jenny Evendijk – Voorzitter

Hier sta ik dan, begonnen als enthousiaste eerstejaars, verder gegaan als gemotiveerde tweedejaars en nu in mijn derde jaar mag ik voorzitter zijn van deze groep. Wat heb ik hier veel zin in! Ik kan niet wachten om alle avonden en leuke dingen die we bedacht hebben uit te voeren samen met mijn lieve bestuur.

Ik ben Jenny, 21 jaar en ik heb drie jaar communicatie- en informatiewetenschappen gestudeerd. Afgelopen augustus mocht ik mijn bachelordiploma in ontvangst nemen. In februari start ik mijn master Communicatie & Beïnvloeding. Ik vind mijn studie erg leuk, maar ik word nog blijer van samen leuke dingen doen, creatief bezig zijn en pianospelen. Naast Ichthus heeft de organisatie Compassion een grote plek in mijn hart, maar alles wordt overkoepeld door God. Hij motiveert me om avonturen aan te gaan, ook wanneer ik het soms spannend vind. Ik hoop dat we met elkaar deze grote God steeds meer mogen leren kennen en samen Zijn naam mogen groot maken.

 

Elise de Vries – Secretaris

Ik ben Elise, 19 jaar en dit jaar secretaris bij Ichthus Nijmegen! Inmiddels ben ik tweedejaars student van Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs. Dat betekent dat ik een PABO op de universiteit volg en mijn stagekinderen ook wel ‘juf Elise’ zeggen.

Vorig jaar werd ik lid bij Ichthus en ik ben ontzettend blij een plek gevonden te hebben waar ik christelijke contacten op doe. Daarnaast is het ook gewoon super gezellig. Ik heb er ontzettend zin in om mij in te zetten voor Ichthus door verantwoordelijk te zijn voor de post en mail, het notuleren van vergaderingen en het sturen van verjaardagskaartjes. Bovenal kijk ik ernaar uit om als vereniging de weg te gaan die God heeft voorbereid voor ons.

In mijn vrije tijd doe ik aan handletteren, piano spelen en spreek ik graag af met vrienden. Als jij zin hebt om gezellig te kletsen, wat serieuzer te kletsen of om samen te worshippen, ben je bij mij aan het goede adres.

 

Kristel Zwaal – Penningmeester

Wat een eer om mij hier voor te stellen als penningmeester van Ichthus Nijmegen. Ik ben Kristel, 20 jaar oud en in het dagelijks leven student European Law School aan de Radboud Universiteit. Sinds september 2016 woon ik in het prachtige Nijmegen, maar op mijn Zeeuwse roots ben ik stiekem best trots; het is Tholen waar ik getogen ben.

Dit jaar mag ik mij voor het derde jaar Ichthiaan noemen en dat maakt mij een gelukkig mens. Ik kan dan ook niet wachten om mij als penningmeester te mogen inzetten voor deze geweldige vereniging waar ik al zo veel heb gelachen en geleerd. Als penningmeester zal ik mij kortgezegd bezighouden met alle financiële zaken. Ik stel een begroting op, houd de boekhouding bij en zorg dat de vereniging niet bankroet gaat. Als je daarover vragen hebt, mag je me altijd aanspreken, bellen of een berichtje sturen.

Naast een passie voor Ichthus en mijn studie geniet ik van reizen, een goed boek of een goede film, ben ik een enorme zoetekauw en een echt familiemens. Voor een goed gesprek met een kop sterke, zwarte koffie ben ik altijd in de stemming.

Ik hoop dat we dit lustrumjaar als vereniging een eenheid vormen waarin God centraal staat en een licht mogen zijn in de wereld om ons heen. Samen maken we er een fantastisch, vreugdevol en feestelijk jaar van! God bless!

 

Simone van der Weij – Kringcoördinator

Ik wil me in dit stukje graag aan jullie voorstellen!

Ik ben Simone en ik studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) op de HAN. Het allerliefst klets ik gezellig met mensen en geniet ik van iedereens gezelligheid.

Ichthus is voor mij echt een thuis. Ichthus verdiept mijn geloofsrelatie met God, maar is ook een plek boordevol gezelligheid en met een hele hoop lieve mensen!

Komend jaar mag ik mij vol enthousiasme gaan inzetten voor de vereniging als kringcoördinator. Ik zal me hierbij veel bezig houden met de kringen en de kringleiders.

Heb je een vraag, heb je een keer zin om te kletsen of heb je zin om iets anders leuks/gezelligs te doen dan kun je altijd bij mij terecht.

 

Jaarthema

‘Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid.’ Efeziërs 2:10 (NBV)

Als studenten staan we nog aan het begin van het pad van ons leven. Ichthus Nijmegen is een plek om jezelf te vormen en op te laden voor de weg die nog komen gaat. We geloven dat God een plan heeft met het leven van eenieder van ons en dat we in dat plan anderen van dienst kunnen zijn door het pad van de goede daden te bewandelen. Samen willen we ontdekken en ondervinden wat Zijn plan voor ons is en wie wij zijn in Christus. Dit jaar gaan we dan ook:

‘Op Weg’

We zullen dit jaar vieren dat we al 50 jaar op weg zijn als Ichthus Nijmegen en dat deze weg nog lang niet klaar is. We staan stil bij de volgende drie punten:

  • Op weg met God: God staat centraal in onze vereniging. Hij staat boven ons leven en leidt ons waar we naartoe gaan. Wij willen Zijn weg volgen.
  • Op weg met elkaar: In vriendschappen kunnen we elkaar bemoedigen en ondersteunen. Hiermee bevorderen we de sfeer op de vereniging.
  • Op weg naar het feest: Dit jaar vieren we in het lustrumjaar ons 50-jarig jubileum. Dit is meer dan het vieren waard. Hierbij mogen we ook bedenken dat we op weg zijn naar het grote Bruiloftsfeest.

Met vurig hart gaan wij op weg om te bouwen aan Gods Koninkrijk.