Vorige week mochten we als vereniging alweer de 51e verjaardag van onze vereniging vieren. De Diescie had daarom een week vol gave activiteiten georganiseerd die ons als vereniging dichter bij elkaar brachten, heel veel lol bezorgden en lieten stilstaan bij het afgelopen jaar (en vooruitkijken naar de vele jaren die nog zullen komen!).

We trapten de week af met een gezellige Diesborrel op maandagavond. In een klein zaaltje in de Boskapel ontmoetten Nijmeegse, Utrechtse, Edese, Wageningse en Enschedese bestuursleden elkaar om gezellig te verbroederen, maar ook om te brassen, waarbij vooral de pedel, die de moedige taak op zich had genomen boven alle stemmen uit aankondigingen te schreeuwen en de pedelstaf te bewaken, het zwaar te verduren kreeg. Gelukkig wisten de Nijmeegse Ichthianen (de schrijver van deze blog uitgezonderd, omdat deze liever veilig vanaf een afstandje bleef toekijken) hun pedel, bestuur en gastenboek heldhaftig te verdedigen, waardoor er slechts één enkele penning en een paar blaadjes uit het gastenboek konden worden gebrast. Dat is natuurlijk niets in vergelijking met de overwinningen die de Brascie eerder dit jaar boekte.

Dinsdag was het tijd voor de tweede activiteit, die de naam ‘Worship & Workshop’ droeg en zich afspeelde in de Studentenkerk. De avond begon met een lekkere maaltijd, gevolgd door ‘worship’, waarbij onze getalenteerde band ons voorging in aanbidding. Hierna was het tijd om een workshop te kiezen. Er was keuze uit allerlei verschillende activiteiten die samen de diversiteit van onze vereniging weerspiegelden: van toneel tot tekenen en van gebedswandelingen en Bijbelstudies tot meerstemmig zingen tot eer van onze God, het kon allemaal! Na afloop liet ieder

groepje een korte impressie zien van wat het tijdens de workshop had gedaan. Zo mochten we genieten van een prachtige uitvoering van ‘Laudate omnes gentes’ en kregen we een mooi geïmproviseerd toneelstuk te zien waarin ‘water’ het sleutelwoord was (naar aanleiding van ons jaarthema ‘Verfrissend vrij’). Na deze geslaagde Worship- & Workshop-avond was er nog volop tijd om te borrelen en bij te kletsen.

Donderdagavond stond in het teken van spelletjes. Als Ichthus Nijmegen zijn wij namelijk helemaal verzot op spelletjes: kaartspellen, bordspellen, maakt niet uit wat. Aangezien de harde regen ons verhinderde ‘THE GAME’ te spelen, het nog altijd mysterieuze spel dat we aanvankelijk zouden gaan doen, stortten we ons op de heerlijk warme thee die voor ons klaarstond (want ja, Ichthianen blijven theedrinkers) en gezelschapsspellen als Codenames, waardoor we ons alsnog uitermate hebben vermaakt!

Vrijdag was de laatste, maar toch ook wel de meest spectaculaire activiteit van de Diesweek: HET GALA! Rond 18.00 uur verzamelden we ons samen met onze galadates bij de Waagh in hartje Nijmegen. Dit imposante gebouw, dat vroeger diende als belangrijk handelscentrum waar producten als kaas en boter werden afgewogen, was nu het prachtige decor van ons 51e Diesgala. Binnen werden we verrast door de prachtige blauwe ballonnen, slingers en confetti, helemaal in de stijl van het thema van deze week: ‘Out of the Blue’. Na het zeer smakelijke voorgerecht ruilden we van tafel, zodat we ons hoofdgerecht en nagerecht op een ander plekje konden eten en daar weer met andere mensen konden spreken. Na het verrukkelijke driegangendiner was het tijd voor de groepsdans. Onder leiding van twee talentvolle Ichthianen zetten we samen een prachtige kringdans neer, waarbij we na iedere geslaagde (of minder geslaagde) set danspassen van partner wisselden en daardoor steeds met iemand anders kwamen te dansen. Na deze geweldige groepsdans was het tijd om foto’s te maken en de dansvloer onveilig te maken. Er werden de hele avond heel wat familiekiekjes en kringfoto’s geschoten, maar ook voor de kabouterdans en Kedeng Kedeng was uiteraard volop tijd en animo. Toen de avond eenmaal was afgelopen en alle versiering weer was opgeruimd, sloten we het gala nog even op z’n Ichthiaans af met de hokey pokey. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van een zeer geslaagde Diesweek!