We hebben een mooi en gezegend halfjaar achter de rug gehad onder bestuur Rooted. Met een variatie aan verschillende avonden en activiteiten waarin verbinding met God en elkaar, gezelligheid, hoop en verbondenheid centraal hebben gestaan. Ook Takkie kijkt er met een grote glimlach op terug. Loop je met hem mee door zijn herinneringen?

Het introweekend

Al vanaf het begin van het studiejaar had Takkie hiernaar uitgezien…een héél weekend op pad met super veel Ichthianen! Wat een feest zou dat worden. Takkie begon vrijdagochtend zenuwachtig te worden, er was een staking in het OV. Het introweekend zou nu niet ook gestaakt worden, toch?! Gelukkig waren daar een aantal helden, die autoladingen aan Ichthianen vervoerden naar de locatie. Het weekend vloog voorbij: een introspel, een nachtspel in het bos, studeeruurtjes en sporten… Zaterdagmiddag Over De Streep, wat bewonderde Takkie daar de openheid en het vertrouwen. Daarna even bijkomen met lekker eten en een geweldige bonte avond, waar Takkie ook een rol mocht spelen: dat vond Takkie erg leuk, behalve het stukje waar ‘en hij is ontzettend dom…’ over hem gezongen werd. Gelukkig maakte de zondagochtend alles goed en raakte hij niet kwijt op de terugreis.

Praise & Prayer

Takkie heeft het afgelopen jaar een aantal P&P’tjes mogen aanschouwen en heeft ervan genoten. Van de mensen, van de mooie muziek, van de sfeer en van platform W(ij) E(rvaren) G(eloof). Ja, het liet zijn staart sneller kwispelen en zijn oren klapperen. Hij moest zichzelf inhouden, maar kon toch her en der een enthousiaste woef niet onderdrukken tijdens het zingen. Verder kon hij het ook niet laten om hier en daar zijn snuit in een schaal met koekjes te drukken…

ALV I

Tijdens de avond van ALV I leek Takkie misschien netjes en beheerst, maar niets was minder waar. De geur uit de oven van de verse appelflappen van Lianne liet hem het water in de bek lopen. Terwijl Lisanne de ALV opende, wachtte Takkie kwispelend voor de oven op het lekkernijtje. Met een appelflap in de bek sprong hij op de bar en verwarmde hij zich tegen een theepot. Vanaf de bar had Takkie een mooi uitzicht over de hele zaal en kon hij alles volgen. Hij zag Ichthianen eten, tekenen en luisteren naar het bestuur dat stuk voor de stuk de agenda afging. Eventjes later kwamen een handjevol Ichthianen naar voren om een quiz te doen. Het was kring Back tot the Roots die ging testen hoe goed wij hun kringgenoten eigenlijk kennen. Ook zag hij een Ichthiaan grinnikend op een servetje krabbelen. Het bleek een motie te zijn om het bestuur na elke hamerslag een wortel te laten eten vanwege het bestuursthema ‘Rooted’! Het bestuur bleek hier gek genoeg niet zo enthousiast over te zijn. De motie kreeg geen meerderheid. Toen vond Takkie het wel erg laat worden en daarom deed hij maar een dutje. Toen hij even later wakker schok van de hamerslag en het einde van de ALV naderde, viel hem iets op: ‘Wat zijn er nog veel eerstejaars over!’ Blafte Takkie uit verbazing. Wat tof dat de eerstejaars zo betrokken zijn bij de ALV en hun best doen om onderdeel van de vereniging te worden. Van deze opkomst kunnen de ouderejaars nog wat leren…

Het kerstdiner

Een paar weken later, in de vierde adventsweek, deed Takkie zijn mooiste gouden glitterstrik voor. Deze avond schoof hij namelijk aan bij het kerstdiner. En wat kreeg hij een lekkere dingen voorgeschoteld! Hij smulde vol genot van de soep, couscous en worteltaart na. Ook het samen zingen van de kerstliederen en de toost van Elise vond hij prachtig. En later op de avond kreeg hij zelfs nog de hoofdrol in een nieuwe editie van het toneelstuk ‘Oma vertelt’. Dat vond hij stiekem ook wel een beetje spannend hoor… Maar het mooiste van allemaal vond hij de gezellige gesprekken met alle aanwezigen. In hun prachtige pakken, truien of glitterjurken keken we samen uit naar de kerstvakantie, en met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. Dat wilde Takkie zich graag nog lang herinneren. Daarom heeft hij op het einde nog even extra mooi geposeerd op de groepsfoto. Flits! En zo had hij er weer een herinnering van een onvergetelijke avond bij Ichthus Nijmegen bij.