Rachael

Ik ben Rachael en ik ben ik bezig met de master, die volgde op mijn bachelor moleculaire levenswetenschappen (zeg maar scheikunde en biologie gemixt) aan de RU in het Huygensgebouw en die studie bevalt mij prima.

Als ik aan Ichthus denk, schieten de woorden plezier, gezelligheid, geloof en een echt thuis mij te binnen. Al bij de eerste proefkring kreeg ik een heel warm welkom met mooie gesprekken en dacht meteen: ja! Dit is eigenlijk wel heel erg leuk, hier wil ik bij! Na de tweede keer kijken bij Ichthus wist ik het zeker en heb ik meteen het inschrijfformuliertje ingevuld.

Hoe ben ik bij Ichthus gekomen? Dat is vooral eigenlijk door mensen uit de kerk die wisten dat ik bijna zou gaan studeren. Zij zeiden dat dat heel leuk is en hebben verschillende keren mij aangemoedigd om daar bij te gaan. Op een gegeven moment werd ik enthousiast en zei ik tegen hen: ja ik denk dat ik er straks wel bij ga ja! Toen begon mijn nieuwe studie bijna en werd het eigenlijk tijd om een kijkje te nemen. Er waren zat activiteiten, maar ik twijfelde, want ik durfde niet goed. Na een tijdje vond ik het te laat. Ik dacht: volgend jaar dan maar kijken, want ik wil er niet meteen invallen als enige nieuwe. Zo geschiedde het. Ik miste dat jaar helaas wel de gezelligheid die ik gewend was van thuis en medechristenen om me heen. Gelukkig had ik wel leuke studiegenoten :).

Als je aan mij zou vragen of ik spijt heb dat ik niet meteen bij Ichthus ben gegaan, zou ik zeggen: misschien wel , want je mist heel veel zonder. Maar aan de andere kant: nu weet ik wat voor een groot verschil Ichthus bij mij maakt. Mijn studententijd is zo veel leuker nu en dit geeft enorm veel kracht en motivatie. Ichthus is gewoon nog veel leuker dan ik me al had voorgesteld en het is zo goed voor je ;). Je wordt opgebouwd in geloof, je voelt je geliefd en je gaat steeds meer anderen liefhebben om Gods liefde uit te delen aan de wereld. Wat ik ook zo leuk vind is dat er christenen zijn van allerlei verschillende kerken die toch samen een eenheid vormen, dat is pas mooi!

Voor de nieuwe eerstejaars en ook ouderejaars studenten, twijfel niet langer en kom een keertje kijken bij Ichthus, dan gaat er misschien een wereld voor je open!