Reinier

Naast de ervaringsverhalen van een aantal meiden van Ichthus zitten er natuurlijk ook jongens op de vereniging! Ik ben Reinier en zit nu in mijn tweede jaar van de studie Geneeskunde. Begin van dit jaar ben ik lid geworden van Ichthus Nijmegen. Voordat ik begon met de studie in Nijmegen had ik een keer meegekeken met een andere christelijke studentenvereniging in Nijmegen. De verbroedering met christelijke studenten in de stad waar je studeert vond ik erg mooi, maar bij deze vereniging kwamen er veel verplichtingen kijken. Ik zag dit op dat moment niet zitten, ook omdat ik niet wist hoe druk ik het zou hebben met geneeskunde. Daarom heb ik toen besloten om eerst een jaar te studeren zonder studentenvereniging.
Aan het einde van het collegejaar ben ik samen met een andere christelijke medestudent gaan kijken bij de afsluitende avond van Ichthus. Het was een avond waarbij we op een strandje samen gingen picknicken om daarna te gaan volleyballen! We werden bij deze eerste avond gelijk warm welkom geheten en ik voelde me meteen verbonden. De regenbui die viel tijdens het picknicken deed de sfeer niet bederven! Aan het einde van de avond wist ik meteen: dit is de vereniging die ik zoek! Ik heb mezelf de volgende dag meteen aangemeld en ben na de zomervakantie officieel lid geworden. Dit is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt!
Wat mij enorm aantrok aan deze vereniging is dat er een duidelijke verbondenheid is met de hele vereniging, wie je ook bent. Er is geen ontgroening aan het begin en er zijn eigenlijk geen verplichtingen. Je bent niet verplicht om naar de avonden te komen, maar dit wil je natuurlijk nadat je 1 avond hebt meegemaakt! Er hangt een ontspannen sfeer en er is veel openheid binnen de groep. Doordat de vereniging op dit moment bestaat uit 70 leden, is dit een groep waarin iedereen elkaar eigenlijk wel kent.
Ook sportactiviteiten ontbreken niet bij Ichthus. Er wordt regelmatig met elkaar gesport. Ook wordt er elk jaar een Ichthus landelijk sportdag georganiseerd, waarbij we dit jaar met een volleybaltoernooi als Ichthus Nijmegen op de 3e plaats zijn geëindigd!
Ben jij een man die op zoek is naar een leuke, gezellige, serieuze, spontane, sportieve en mooie christelijke studentenvereniging, kom dan ZEKER een keertje kijken bij Ichthus Nijmegen! De verhouding jongens-meiden is licht scheef verdeeld, dus jij maakt mogelijkheid om dit recht te trekken. Tot dan!