Bestuur 2020-2021 ‘Rotsvast’

v.l.n.r. Nynke de Vreugd, Myrthe Vermeiden, Mariëlle Helder en Esther Kinderman

Wij zijn bestuur Rotsvast, het 52e bestuur der C.S.V. Ichthus Nijmegen! Op deze pagina stellen wij ons jaarthema en onszelf aan jullie voor.

 

Jaarthema

“Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten. 

Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen.”

             ~ Psalm 62:6-7 ~

Binnen Ichthus mogen we ons verbonden weten omdat God voor ons allen de rots is. Onze rust vindt zijn oorsprong bij Hem. We vertrouwen er rotsvast op dat Hij ons sterk maakt in goede tijden, maar ook in moeilijke tijden wanneer we bij Hem schuilen. Zelfs als wij wankelen, staat Hij rotsvast. Met elkaar bouwen we ons geloof op deze rots en daar groeien we meer en meer in. Hierdoor zal er een rotsvast vertrouwen in God ontstaan en zullen we samen rotsvast staan.

Daarom zullen we verenigingsjaar 2020-2021 ingaan met het thema:

Wij willen onze aandacht vestigen op de volgende speerpunten:

Gegrond Geloof

God is onze rots. Daarom mogen we ons in God en de Bijbel gronden om zo in ons geloof te groeien.

Samen Sterk 

Als we allemaal ons steentje bijdragen, staan we samen sterk. Zo bouwen we samen aan een geweldige vereniging.

Ketsende Kiezels

Een kiezel laat op elke plek waar hij op het water ketst een rimpeling achter. Zo willen wij ook overal waar wij komen de liefde van God verder verspreiden.

 

Mariëlle Helder – Voorzitter

Met een grote glimlach stelt deze voorzitter van Ichthus Nijmegen zich aan jou voor. Mijn naam is Mariëlle Helder, al 21 jaar bewoner van deze aardbol. In de gemoedelijke stad aan de Waal doe ik mijn achternaam eer aan door filosofische vragen helder te onderzoeken en te beantwoorden tijdens mijn studie Philosophy, Politics and Society. Graag gebruik ik deze vaardigheden in de voorzittersfunctie gedurende dit jaar. Daarnaast klinkt mijn voornaam ‘Mariëlle’ een beetje als een melodietje, en wat een geluk dat ik tevens van muziek houd! Het liefst dans ik erop wanneer ik mijn stijldanspassen oefen. Ook op andere manieren houd ik ervan creatief bezig te zijn, met allerhande materialen of ontwerpen op de computer. Ik geniet van de geur van oude boeken, het knisperend papier van handgeschreven brieven en de schoonheid van natuur en cultuur.

Als derdejaars Ichthiaan ben ik dankbaar voor wat de vereniging allemaal voor mij en voor andere leden betekent. Deze mooie mensen geven het leven kleur. Ik zet me dan ook met vreugde dit jaar in als lid van het bestuur. Samen ontdekken we wie God is en van dat enthousiasme (wist je dat ‘enthousiasme’ ‘in God zijn’ betekent?) word ik heel vrolijk. Naar Hem gaat mijn verlangen uit, want uiteindelijk is het Jezus die die lach op mijn gezicht tovert!

 

Myrthe Vermeiden – Secretaris

Ik ben Myrthe, 21 jaar oud. Ik woon inmiddels drie jaar in het mooie Nijmegen, waar ik Pedagogische Wetenschappen studeer. Ik geniet van mijn studie en het studentenleven en vind het fijn om me te kunnen verdiepen in de onderwerpen die ik interessant vind. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en daarin te groeien en te leren. In mijn vrije tijd ben ik vaak thuis te vinden met een kop thee en een borduurwerk of iets anders waar ik mee bezig ben. Ik vind het ook heerlijk om buiten een mooie wandeling te maken en te genieten van de natuur.

Sinds een jaar mag ik me met trots Ichthiaan noemen. Ik kwam echt in een warm bad terecht en voelde me gelijk thuis. Ik heb echt geen moment spijt gehad van mijn keuze om bij Ichthus te gaan. Onder andere door kringen en de andere Ichthus-activiteiten krijgt God een plek in mijn leven en mag ik de Heilige Geest ervaren door de mensen om me heen.

Ik vind het bijzonder om dit jaar de secretaris van Ichthus Nijmegen te mogen zijn. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe dingen te leren en heel veel plezier en mooie momenten met elkaar te beleven!

 

Esther Kinderman – Penningmeester

Ik ben Esther en 18 jaar geleden geboren. Ik ben een tweedejaars-informatica-student waar ik ervan geniet om computerprogramma’s te maken, te verbeteren en af en toe (legaal) te hacken. De combinatie van wiskunde en het al snel in praktijk brengen van kennis is mij op het lijf geschreven. Als ik niet achter de computer zit, ben ik vaak te vinden met mijn neus in boeken of boven een lap stof die ooit in een jurk (of ander kledingstuk) moet worden genaaid.

Natuurlijk zou het ook zomaar kunnen dat je me dan in de buurt van andere Ichthianen kunt vinden want nog voordat ik in Nijmegen woonde of studeerde, had ik al besloten dat ik lid zou worden van Ichthus Nijmegen. Toen wist ik nog niet hoe belangrijk die beslissing zou zijn voor mijn studentenleven. Al snel waren vele avonden gevuld met kringen, verenigingsavonden, handtekeningafspraken, vergaderingen en andere leuke activiteiten met Ichthianen.

Ik geniet enorm van alle Ichthianen en de taken die ik binnen Ichthus mag vervullen. Ik ben dan ook erg blij dat ik komend jaar de penningmeester van deze prachtige vereniging mag zijn. Ik zie er erg naar uit om mij te kunnen storten op de cijfertjes achter de vereniging en om samen met mijn medebestuurders ervoor te zorgen dat iedereen zich zo thuis mag voelen bij Ichthus als ik mij dat vanaf het eerste moment heb gevoeld!

 

Nynke de Vreugd – Kringcoördinator

Ik ben Nynke en ik ben 20 jaar oud. Ik heb afgelopen jaar de bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond en ik ben van plan om komend jaar verder te gaan met de gelijknamige master. Wel op een iets lager pitje, zodat ik genoeg tijd overhoud om in het bestuur van deze mooie vereniging te steken. Als je me aan het begin van mijn studententijd had verteld dat ik een bestuursjaar zou gaan doen, had ik je heel raar aangekeken. Ik dacht dat ik het met studeren, turnen en werken wel druk genoeg zou hebben. Ik miste op een gegeven moment toch een stukje diepgang en ik ben daarom  in mijn tweede studiejaar maar eens gaan kijken bij christelijke studentenverenigingen. Zo ben ik bij Ichthus beland en dat is met stip de beste keuze die ik ooit gemaakt heb!
Inmiddels ben ik zo enthousiast over Ichthus dat ik aan het begin sta van een bestuursjaar als kringcoördinator. Ik geniet zelf altijd veel van kring, omdat je daar mensen echt goed leert kennen en samen mooie gesprekken kunt voeren. Ik vind het daarom erg waardevol om daar dit jaar extra mee bezig te zijn. Ik kijk er naar uit om er met zijn allen een heel gezellig, mooi en leerzaam jaar van te maken!