Bestuur 2019-2020 ‘Verfrissend Vrij’

v.l.n.r. Ellen Vos, Jorinde Immink, Jesse Mulder en Jechiël Peppelman

Wij zijn bestuur ‘Verfrissend Vrij’, het 51ste bestuur der C.S.V. Ichthus Nijmegen! Hieronder stellen we ons aan jullie voor en vertellen jullie wat over het jaarthema dat we gekozen hebben dit jaar.

Jesse Mulder – Voorzitter

Ik ben Jesse, 20 jaar oud en derdejaars Ichthiaan. In het komende jaar mag ik voorzitter zijn van Ichthus Nijmegen. Het is een grote eer om samen met mijn bestuursgenoten leiding te mogen geven aan deze vereniging. Ik zie uit naar alles wat wij als bestuur en de verschillende commissies in het komende jaar gaan organiseren!

Als ik niet thuis of bij een activiteit van Ichthus ben, kun je mij meestal wel vinden in het mooie Huygensgebouw van de universitaire bètafaculteit. Ik ben daar namelijk bezig met de bachelor Chemistry. Mijn studie lijkt veel op koken, met de uitzondering dat je de resultaten van een experiment liever niet wilt opeten (of zelfs aanraken).

Naast deze dingen lees ik graag uit Gods Woord in het bijzonder en verder ook uit andere (theologische) boeken, speel ik engelse hymnen op de piano en ben ik een spelletjesfanaat.

Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen bij Ichthus en zie er naar uit je te ontmoeten!

 

Jorinde Immink – Secretaris

Ik ben Jorinde Immink, 19 jaar oud, nuchtere Twentenaar en voor dit verenigingsjaar de secretaris van Ichthus Nijmegen! Ik ben tweedejaarsstudente en studeer aan de ALPO, ook beter bekend als de Academische Pabo!

Naast dat ik ontzettend geniet van vrolijke kinderen op een schoolplein, is het mij een eer dat ik onderdeel mag uitmaken van het 51ste bestuur der C.S.V. Ichthus Nijmegen! Toen ik vorig jaar bij Ichthus kwam kijken voelde ik mij direct thuis. Ik ben dol op gezelligheid, maar geniet ook van muziek maken, serieuze gesprekken en diepgaande Bijbelstudies. Laat Ichthus voor mij deze perfecte combinatie zijn! Ik hoop dat we er samen weer een prachtig jaar van gaan maken en dat iedereen zich net zo thuis mag voelen als ik dat ervaar!

 

Jechiël Peppelman – Penningmeester

Hoi, ik ben Jechiël en studeer ICT aan de HAN. Ik heb de eer om dit jaar penningmeester te mogen zijn bij Ichthus Nijmegen en hopelijk anderen het thuisgevoel te geven dat ik twee jaar geleden heb gevonden bij deze vereniging. Ondertussen is dit dus mijn derde jaar als Ichthiaan en ik ga elke keer weer met veel plezier naar de activiteiten vanwege de vriendschappen die hier zijn ontstaan.

Naast Ichthus en mijn studie ben ik vaak aan het sporten of zit ik ergens achter de computer. In de vakanties zul je me maar weinig in Nederland terug kunnen vinden, ik geniet veel van reizen, met een backpack op mijn rug in het buitenland te lopen en  van interessante en gezellige mensen ontmoeten of prachtige uitzichten zien na een lange klim. Ik heb mezelf nu voorgesteld, ik hoop dat we jou ook een keer mogen ontmoeten bij Ichthus.

 

Ellen Vos – Kringcoördinator

Ik ben Ellen, 21 jaar oud en ik houd van Ichthus. Wat ben ik trots op deze mooie vereniging in het bijna net zo mooie Nijmegen! De afgelopen twee jaar heb ik al intens genoten van alle lieve en leuke mensen, gezelligheid en goede gesprekken. Ik vind het dan ook heel tof dat ik me dit jaar nog eens extra mag inzetten, namelijk als kringcoördinator.

Omdat ik ook van taal houd, studeer ik nog een beetje Nederlandse taal en cultuur in de tijd die ik niet aan Ichthus besteed. Daarnaast kan ik veel genieten van chocola, een wandeling langs de Waal, schrijven, lezen en kletsen met mijn huisgenootjes en andere leuke mensen.

Ook ben ik vol enthousiasme om aan dit jaar te beginnen. Ik ben heel benieuwd naar alles wat er gaat gebeuren en heb veel zin om alle creativiteit en liefde in de avonden te stoppen. Het lijkt me prachtig om met elkaar meer van God te leren, en om de liefde die we van de Bron ontvangen, aan anderen door te geven.

 

Jaarthema

Net zoals God Mozes zond om het volk Israël te bevrijden uit de slavernij, zo heeft God ook Jezus gezonden om ons te bevrijden uit de slavernij van de zonde. Net als Israël zijn ook wij nu op weg naar het beloofde land. Toen het volk dorst had gaf God hen water uit de rots. Deze Rots wordt later geïdentificeerd als Christus. Gelijkerwijs bood Christus Jezus de Samaritaanse vrouw het levende water aan: wie daarvan drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Verderop in het Johannesevangelie herhaalt Jezus de uitnodiging en dit gedeelte is onze jaartekst. Vanuit deze tekst vloeien de onderstaande drie punten die wij in het komende jaar willen benadrukken.

“En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus daar en riep: Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.”                                                                                      [Johannes 7:37-38, HSV]

  • God is de Bron: God is de basis van ons leven en de vereniging. Hij wil dat we in Hem blijven zodat we vrucht kunnen dragen.
  • Wij ontvangen het levende water: Een bron van water, die opwelt tot in het eeuwige leven, wordt gevormd in eenieder die drinkt van de Bron. Zo kunnen we groeien in de vrucht van de Geest en steeds meer lijken op Jezus.
  • Wij geven het water door: Als christenen mogen wij van het evangelie getuigen naar de mensen om ons heen.