Bestuur 2021-2022 ‘Lumineus’

v.l.n.r. Jurrian Witteveen, Moniek Bioch, Mirthe van Roest en Ruth Zondag

Wij zijn bestuur Lumineus, het 53e bestuur der C.S.V. Ichthus Nijmegen! Op deze pagina stellen wij ons jaarthema en onszelf aan jullie voor.

 

Jaarthema

“Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.” ~ Johannes 8:12

Jezus zegt dat Hij het Licht der wereld is. Wij mogen Hem kennen en Hem volgen, zodat wij altijd in het Licht wandelen. Hij verlicht ons leven, ook als dat soms donker lijkt te zijn. Dit besef geeft ons hoop en moed. Samen met Hem mogen wij leven in het licht. Dat maakt ons leven schitterend en de moeite waard; in één woord: lumineus.

Binnen dit jaarthema willen wij komend verenigingsjaar aandacht besteden aan de volgende speerpunten:

Leven in Gods licht

God is Licht en Hij wil Zijn licht laten schijnen in onze levens. Door ons in Hem te verdiepen en Hem samen te aanbidden, zullen wij steeds meer van Zijn licht ervaren in ons leven.

Vurig in verbondenheid

Door elkaar beter te leren kennen en te investeren in diepgaande vriendschappen, zal de onderlinge verbondenheid groeien, en groeit de vereniging steeds meer tot een hechte gemeenschap.

Stralen in de samenleving

Ons leven mag een getuige zijn van Gods Licht, door de Heilige Geest Die in ons werkt. We dragen Zijn liefde uit naar de wereld, in woord en daad.

 

Jurrian Witteveen – Voorzitter

Ik ben Jurrian en het is mij een eer om me aan jou voor te stellen! Ik ben (bijna) 21 jaar en het komende jaar heb ik de eer om voorzitter te zijn van deze mooie vereniging. Ik studeer officieel nog bestuurskunde, maar heb deze bachelor eigenlijk al afgerond. Komend jaar heb ik dan ook een tussenjaar waarin ik aan de slag ga voor Ichthus én hoop te gaan ontdekken wat ik verder zal studeren. Ik ga in elk geval allerlei leuke dingen doen, ben vaak bij mede-ichthianen te vinden en zal hier en daar ook nog wel eens in de collegebanken te vinden zijn.

In mijn vrije tijd vind ik veel verschillende dingen leuk! Ik sport graag en ben graag buiten te vinden. Ook houd ik ervan om bezig te zijn met een projectje, zo vind ik het leuk om te droneracen. En ik ben ook wel fan van lekker lui netflixen 🙂

Misschien ben je wel nieuwsgierig en klinkt het wel leuk, dat Ichthus! Ik geniet er enorm van en ben heel blij met de leuke mensen om mij heen. Ik weet nog goed hoe ik verwelkomd werd aan het begin. Weet dat je welkom bent om eens langs te komen en mee te kijken! Als vereniging samen God en elkaar leren kennen en gave tijden beleven, dat is toch top?!

 

Moniek Bioch – Secretaris

Wat een eer om mij als secretaris hier voor te mogen stellen! Mijn naam is Moniek en ik ben een 20-jarige student Molecular Life Sciences. Naast mijn studie is mijn tijd al snel gevuld met bestuurstaken, wat uurtjes achter de kassa of servicebalie in de Jumbo en natuurlijk ook nog wat ontspanning. Ik vind het leuk om gezellig af te spreken voor een wandeling, spel of een bakje thee. Daarnaast kan ik me ook lekker uitleven in het sportcentrum van de uni of kan ik me lekker ontspannen door kaarten te maken, te lezen of muziek te maken.

Ik houd van Ichthus en vooral van de open, gunnende en liefhebbende sfeer die er hangt. Door de activiteiten die we doen komen we dichter bij God en bij elkaar, en dat vind ik zo mooi. Daar wil ik graag als bestuurslid een steentje aan bijdragen. Als secretaris ben ik bezig met het schrijven van de wekelijkse nieuwsmails, het bijhouden van de mail en het notuleren van vergaderingen. Ik heb ontzettend veel zin in alle dingen die we samen mogen gaan ondernemen!

 

 

 

Mirthe van Roest – Penningmeester

Hoi leuke mensen! Mijn naam is Mirthe, ik ben 21 jaar en alweer derdejaars Ichthiaan. Ichthus voelde voor mij als thuiskomen vanaf de allereerste avond. Ik geniet enorm van Ichthus, van de warme sfeer, de fijne gesprekken, alle grappige momenten (en dat zijn er heel veel kan ik je vertellen), maar bovenal van het delen van ons geloof.

Daarom ontstond de wens om iets terug te doen voor de vereniging die mij zoveel gegeven heeft. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit jaar de penningmeester mag zijn van onze prachtige vereniging. Dit betekent dat ik me bezig mag houden met bonnetjes, incasso’s, en het bijhouden van de financiële administratie. Samen met mijn medebestuursleden hoop ik dit jaar Gods licht binnen en buiten de vereniging te verspreiden.

Naast het penningmeesterschap ga ik dit jaar beginnen aan de premaster Environment and Society Studies aan de Radboud Universiteit. Hiervoor heb ik mijn bachelor Bestuurskunde afgerond. In mijn vrije tijd lees ik graag, en ik vind het ook erg leuk om films en series te kijken!

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten en er samen een Lumineus jaar van te maken!

 

Ruth Zondag – Kringcoördinator

Hoi! Ik ben Ruth en ben alweer vierdejaars Ichthiaan. De afgelopen drie jaar zijn voorbij gevlogen: ik weet nog goed hoe ik de eerste avond bij Ichthus kwam kijken. Een warm welkom, gezelligheid en verdieping in het geloof; dat viel mij die avond al op, en dat is nog steeds wat Ichthus voor mij karakteriseert. Omdat Ichthus zo waardevol voor mij is, heb ik dit jaar besloten in het bestuur te gaan om zo meer te kunnen doen voor de vereniging die mij zoveel geeft. Als kringcoördinator ben ik verantwoordelijk voor de Bijbelkringen, wat mij betreft een van de belangrijkste onderdelen van Ichthus. Daarom vind ik het heel mooi hieraan te mogen bijdragen!

Naast trots Ichthiaan ben ik student aan de Radboud Universiteit waar ik momenteel de master Medische Biologie studeer. Ik vind het een erg interessante studie, dus ook daar geniet ik van. Ik zie ernaar uit je op de campus of bij Ichthus te ontmoeten!