Vereniging

Ichthus heeft ongeveer 70 leden die allemaal actief zijn in de vereniging. Hierdoor kent iedereen elkaar en zijn we een hechte, gezellige groep studenten met diverse studierichtingen, persoonlijkheden en verschillende kerkelijke achtergronden. We zijn erg betrokken met elkaar, waardoor er vaak mooie vriendschappen ontstaan. We hebben bewust geen ontgroening (of iets wat daarop lijkt) of vaste instroommomenten: je bent altijd welkom!

Activiteiten

Dinsdag is onze vaste verenigingsavond. De ene week houden we kring, waarbij vaste groepjes samen eten, Bijbelstudie houden, bidden en zingen. De andere week hebben we een gemeenschappelijke avond, met de hele vereniging. Deze hebben wisselend geestelijke, wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s. Daarnaast zijn er algemene ledenvergaderingen (ALV’s) en ontspannende avonden. Zo hebben we de ene week een interessante spreker op bezoek, terwijl we de keer erna verschillende workshops organiseren of een ethische discussie houden.
Hiernaast hebben we veel ‘losse’ activiteiten, zoals samen schaatsen, iemand helpen verhuizen of chillen op het strand. Als hoogtepunten van het jaar gelden natuurlijk het introweekend, kerstdiner, gala en de diesweek. Ook hebben we af en toe activiteiten met de andere Ichthusverenigingen in het land en met IFES, zoals sporttoernooien en conferentieweekenden. Je hoeft natuurlijk niet met alles mee te doen: wij bieden het aan en je kiest zelf welke activiteiten je aanspreken en waar je aan mee wilt doen. Via de wekelijke digitale nieuwsbrief (de Wakemail) en deze website blijf je op de hoogte.

Tijd voor actie

Kort samengevat: Ichthus Nijmegen is een mix van gezelligheid, verdieping en een breed scala aan activiteiten.
Spreekt dit je aan? Of wilde je nooit bij een studentenvereniging, maar besef je ineens dat studeren zonder (christelijke) vrienden best saai kan zijn? Of wil je juist graag bij een vereniging, maar begin je te trillen bij de gedachte aan een ontgroening? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoewel de introductieperiode in augustus een mooie gelegenheid is om een beetje bij ons rond te snuffelen, betekent dat niet dat het de énige gelegenheid is. Bij Ichthus Nijmegen heb je namelijk het hele jaar door de mogelijkheid om te komen kijken en lid te worden. Dus laat je liever eerst even alle nieuwe dingen op je inwerken voor je aan een studentenvereniging begint, dan is dat prima! Maar ben je er klaar voor, dan ben je van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Kijk in onze agenda wat er komende tijd te doen is en/of mail naar secretaris@ichthusnijmegen.nl om te laten weten dat je wilt komen.

We zien je graag verschijnen!