Vrienden van Ichthus

Als Ichthus zijn wij onderdeel van CSN (zie Vereniging > Verbanden) en CSN ondersteunt een aantal projecten binnen Nijmegen. Wij dragen als lid van CSN ook ons steentje bij aan (een deel van) deze projecten, doordat bijvoorbeeld leden van Ichthus in een commissie van een project zitten, of leden af en toe komen helpen. We zullen hieronder deze projecten even kort toelichten. Voor meer informatie kun je op de website van CSN (https://www.csnijmegen.nl/waakfuncties/) of op de website van een project zelf kijken. 

We willen ook nog twee dingen belichten die geen CSN-projecten zijn. De eerste hiervan is de Studentenkerk. We hebben hier namelijk goede contacten mee, gebruiken deze locatie weleens voor een activiteit en daarnaast zijn er elke week veel Ichthianen te vinden. De tweede is MOVE@Nijmegen. We zijn met hen een samenwerking aangegaan, waardoor zij ons onder andere sprekers en cursussen aan kunnen bieden en zij af en toe langskomen om henzelf te promoten. 

 

Happietaria Nijmegen

Happietaria Nijmegen is een tijdelijk pop-up restaurant dat volledig mogelijk gemaakt wordt door studenten, vrijwilligers en sponsoren. Hiermee wordt geld ingezameld voor het goede doel. De hele winst en alle giften gaan naar structurele projecten in de derde wereld. In Nijmegen wordt Happietaria eens in de twee jaar georganiseerd.

https://www.happietaria.nl/nijmegen

 

StudentAlpha

StudentAlpha is bedoeld voor studenten die niet gelovig zijn en meer willen leren over het christelijke geloof en voor christenen die willen bouwen aan de basis van hun geloof. Deze cursus wil dit op een laagdrempelige en ontspannen manier doen door in gesprek te gaan over diverse thema’s die bij geloven horen. Het wordt geleid door de christelijke studentenverenigingen in Nijmegen en is onderdeel van een wereldwijde beweging. StudentAlpha duurt tien avonden en één weekend.

https://alpha-cursus.nl/alpha-students/

 

Perplex Nijmegen

Perplex is een studentencafé in het centrum van Nijmegen. Het wordt gerund door (oud-)studenten en vanuit hun achtergrond als christelijke studenten willen ze Nijmeegse studenten een plek bieden om te studeren, op zoek te gaan naar zingeving, of om er gewoon te zijn, te relaxen en te genieten van hun gastvrijheid. Ook hebben ze elke donderdag een diner waar je gezellig mee kan eten en kan genieten van goede gesprekken. 

http://perplexnijmegen.nl/

 

Passion Week

De Passion Week is een week vol activiteiten op de universiteit en/of hogeschool die open zijn voor iedereen, ongeacht je religieuze achtergrond. Tijdens deze week wordt ingegaan op vragen over zingeving van het leven, geloof en God. Het doel is om studenten, met of zonder religieuze overtuiging, de ruimte te geven het gesprek aan te gaan over het christelijk geloof en zodoende hier meer over te weten te komen.

https://passionweek.nl/nijmegen/

 

StudentLife

StudentLife is een beweging van studenten die samen de grote vragen van het leven onderzoeken – Waar leef ik voor? Hoe kunnen we omgaan met alle problemen in deze wereld? Is er een God? – Aangezien deze generatie op zoek is naar antwoorden, gaan de mensen van StudentLife elke donderdagmiddag op de campus naar de Refter om in gesprek te gaan met studenten over geloof en het doel van het leven. Als iemand geïnteresseerd is om meer te weten te komen, doen ze vervolggesprekken en bestuderen ze samen de Bijbel. Zo trekken ze op met studenten en leren ze tegelijkertijd hun geloof ook beter kennen, met het uiteindelijke doel dat elke student de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen.

https://studentlife.nl/

 

Studentenkerk

De Studentenkerk staat op de campus en heeft onder andere activiteiten, vieringen en cursussen. In de dingen die ze organiseren staat veelal geloofsverdieping centraal, maar ze organiseren ook niet-religieuze activiteiten. De Studentenkerk heeft namelijk ook als doel om een plek te zijn waar mensen van allerlei achtergronden elkaar kunnen ontmoeten, waar je verdieping in je leven kan zoeken en waar je kunt komen voor een goed en persoonlijk gesprek. Een van de dingen die de Studentenkerk organiseert is de Taizéviering die elke woensdag in de lunchpauze (van 12:45 uur tot 13:15 uur) plaatsvindt. Bij deze vieringen zijn eigenlijk altijd veel Ichthianen te vinden, dus ben je hier benieuwd naar, dan zijn er genoeg leden die hier vol enthousiasme over kunnen en willen vertellen!

https://www.ru.nl/studentenkerk/

 

MOVE@Nijmegen


Het verlangen van MOVE@Nijmegen is om het evangelie van Jezus Christus te brengen in onze mooie stad. We zijn een enthousiaste groep jonge mensen, voornamelijk studenten en jong volwassenen, die in verschillende wijken activiteiten aanbieden voor kinderen en jongeren. In de zomer organiseren we altijd een Zomerweek vol spel en sport waarbij we ook getuigen over ons geloof. Onze visie is om door middel van die activiteiten relaties op te bouwen met mensen en zo steeds meer een community te bouwen in elke wijk. MOVE is een begrip geworden in de meeste wijken. Ben jij student en wil je betrokken raken, neem dan contact met ons op. Het hele jaar door zijn er activiteiten waar je kan komen kijken. We organiseren ook aanbiddingsavonden en trainingen.

Meer info op onze website www.move-nijmegen.nl of volg ons op instagram.