Commissies

De meeste Ichthusactiviteiten worden georganiseerd door de leden zelf, die plaatsnemen in een commissie (cie). Ieder lid kan kiezen in welke cie hij of zij zitting neemt. Sommige commissies draaien het hele jaar, andere maar enkele maanden. Voor eerstejaars en buitengewone leden is het niet verplicht om in een commissie te zitten.

De commissies van dit jaar zijn:

 • Brascommissie (Brascie)
  De brascie houdt zich bezig met het organiseren van brasacties bij de verenigingen binnen onze verbanden. Meer informatie over brassen en de regels die daarbij horen kun je vinden op de website van Ichthus Landelijk.
 • Evangelisatiecommissie (Ecie)
  De Ecie heeft als taak het organiseren van een evangelisatie-actie (E-actie) en een maatschappelijke actie (M-actie). Daarnaast regelt de Ecie de getuigenismomenten tijdens de P&P’s.
 • Gebedscommissie (Gebedcie)
  Sinds verenigingsjaar 2018-2019 heeft Ichthus Nijmegen een Gebedcie. Dit is een ad-hoc commissie waarin leden mogen plaatsnemen die het fijn vinden om voor anderen te bidden. Na sommige avonden zal de commissie klaar staan om voor leden te bidden, maar uiteraard kun je op elk moment om gebed vragen.
 • Introductiecommissie (Introcie)
  Deze commissie is actief tijdens de introductie van de RU en de HAN. Ze organiseert onder andere stands op de intromarkten, flyers, proefkringen en meer. Kortom, alles waardoor we ons als Ichthus Nijmegen kunnen laten zien tijdens de intro.
 • Diescommissie (Diescie)
  Dit is de commissie die de verjaardag van Ichthus organiseert met een week vol feestelijke activiteiten.
 • Ontspanningscommissie (Ocie)
  Deze commissie organiseert jaarlijks een aantal ontspannende activiteiten, zoals een spelletjesavond of een creatieve avond. Daarnaast organiseert deze commissie jaarlijks het introweekend en het kerstdiner.
 • PR-commissie (PR-cie)
  De PR-cie is verantwoordelijk voor het maken van posters, flyers en folders met als doel Ichthus Nijmegen bekend te maken en activiteiten te promoten. Deze commissie verzint zelf acties. Daarnaast zorgt deze commissie voor bezetting van de Ichthus-stand op open dagen van de RU en de HAN, beheert ze de Ichthuskleding en houdt ze zich bezig met het zoeken van sponsoren.
 • Redactiecommissie (Redaccie)
  De Redaccie zorgt voor het samenstellen en verspreiden van het verenigingsblad. Deze komt vier keer per jaar uit en staat vol met weetjes, grappige dingen, verdieping en bezinning. Daarnaast maakt de Redaccie jaarlijks een smoelenboek met de gezichten van alle Ichthianen erin en zal de Redaccie dit jaar tevens verantwoordelijk zijn voor de sociale media kanalen van de vereniging
  en de blogs op de website.
 • Sportcommissie (Sportcie)
  De Sportcie is in verenigingsjaar 2017-2018 opgericht zodat leden, door middel van sport, elkaar beter kunnen leren kennen. In dit verenigingsjaar zal deze commissie buiten de reguliere activiteiten om een aantal leuke sportactiviteiten organiseren.
 • Thuiscommissie (Thuiscie)
  Deze commissie zorgt ervoor dat er altijd leden ingedeeld zijn om een lekkere maaltijd klaar te zetten op de algemene avonden en dat er mensen zijn om de afwas te doen. Daarnaast organiseert ze jaarlijks het thuisweekend, een weekend vol leuke en verdiepende activiteiten in Nijmegen.

Naast deze commissies is er een Ichthusband