Commissies

De meeste Ichthusactiviteiten worden georganiseerd door de leden zelf, die plaatsnemen in een commissie (cie). Ieder lid kan een voorkeur opgeven in welke commissie hij of zij graag zitting zou nemen, daaruit vormt het bestuur elk jaar opnieuw de commissies. Zo kun je elk jaar een andere commissie mee draaien of juist in dezelfde commissie blijven. Sommige commissies draaien het hele jaar, andere maar enkele maanden. Voor eerstejaars en buitengewone leden is het niet verplicht om in een commissie te zitten.

De commissies van dit jaar zijn:

 • Brascommissie (Brascie)
  De brascie houdt zich bezig met het organiseren van brasacties bij de verenigingen binnen onze verbanden. Meer informatie over brassen en de regels die daarbij horen kun je vinden op de website van Ichthus Landelijk.
 • Diescommissie (Diescie)
  Dit is de commissie die de verjaardag van Ichthus organiseert met een week vol feestelijke activiteiten: een constitutieborrel, een inhoudelijke avond, een ontspanningsavond en natuurlijk het afsluitende gala!
 • Evangelisatiecommissie (Ecie)
  De Ecie heeft als taak het organiseren van een evangelisatie-actie (E-actie) en een maatschappelijke actie (M-actie). Daarnaast regelt de Ecie de getuigenismomenten tijdens de P&P’s.
 • Gebedscommissie (Gebedscie)
  Sinds verenigingsjaar 2018-2019 heeft Ichthus Nijmegen een Gebedscie. Dit is een ad-hoc commissie waarin leden mogen plaatsnemen die het fijn vinden om voor anderen te bidden. Na sommige avonden zal de commissie klaar staan om voor leden te bidden, maar uiteraard kun je op elk moment om gebed vragen.
 • Introductiecommissie (Introcie)
  Deze commissie is actief tijdens de introductie van de RU en de HAN. Ze organiseert onder andere stands op de intromarkten, flyers, proefkringen en introductieavonden. Kortom, alles waardoor we ons als Ichthus Nijmegen kunnen laten zien tijdens de intro.
 • Ontspanningscommissie (Ocie)
  Deze commissie organiseert jaarlijks een aantal ontspannende activiteiten, zoals een spelletjesavond of een creatieve avond. Daarnaast organiseert deze commissie jaarlijks het introweekend en het kerstdiner.
 • PR-commissie (PR-cie)
  De PR-cie is verantwoordelijk voor het maken van posters, flyers en folders met als doel Ichthus Nijmegen bekend te maken en activiteiten te promoten. Daarnaast beheert de commissie de sociale media kanalen van de vereniging, de inhoud van de website en de interne foto-opslag. Ten slotte beheert ze de Ichthuskleding en houdt ze zich bezig met het zoeken van sponsoren.
 • Redactiecommissie (Redaccie)
  De Redaccie zorgt voor het samenstellen en verspreiden van het verenigingsblad. Deze komt vier keer per jaar uit en staat vol met weetjes, grappige dingen, verdieping en bezinning. Daarnaast maakt de Redaccie jaarlijks een smoelenboek met de gezichten van alle Ichthianen erin.
 • Sportcommissie (Sportcie)
  De Sportcie is in verenigingsjaar 2017-2018 opgericht zodat leden, door middel van sport, elkaar beter kunnen leren kennen. In dit verenigingsjaar zal deze commissie buiten de reguliere activiteiten om een aantal leuke sportactiviteiten organiseren.
 • Thuiscommissie (Thuiscie)
  Deze commissie zorgt ervoor dat er altijd leden ingedeeld zijn om een lekkere maaltijd klaar te zetten op de verenigingsavonden en dat er mensen zijn om de afwas te doen. Daarnaast organiseert ze jaarlijks het thuisweekend, een weekend vol leuke en verdiepende activiteiten in Nijmegen.
 • Toneelcommissie (Toneelcie)
  De Toneelcie is een nieuwe commissie die als doel heeft om een waar toneelstuk neer te zetten. Een commissie voor de leden die graag hun creatieve kant willen ontwikkelen en uitten.
 • Vakantiecommissie (Vakancie)
  Deze commissie houdt zich bezig met het organiseren van een Ichthusvakantie in de zomer van 2022.
 • Vormingscommissie (Vormingscie)
  Deze commissie heeft de belangrijke taak om de thema-avonden en Praise&Prayers te organiseren! Ze zoeken een spreker uit, kiezen liedjes om te zingen in overleg met de band en bereiden een overdenking, gespreksvragen of gebedsmomenten voor.

Naast deze commissies is er een Ichthusband