Kringen

Kringen zijn Bijbelstudiegroepen van vijf tot acht mensen die om de week op dinsdagavond bij elkaar komen. Op kring eten we samen, bestuderen we de Bijbel, zingen we, bidden we en hebben we eigenlijk gewoon een heel gezellige tijd met elkaar. Er zijn dit jaar elf kringen met elk een eigen kringleidersduo, die ieder een uniek kringthema hebben gedacht. Ben je benieuwd hoe zo’n kringavond er precies uitziet en wil je er graag één (of meer) meemaken? Stuur een mailtje naar secretaris@ichthusnijmegen en kom langs!

 

Kring ‘Back to the Roots’

Jezus zei: “De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit Goede Nieuws.” (Mk. 1:15)
Met kring Back to the Roots gaan we op ontdekkingstocht door het evangelie van Jezus. Evangelie betekent letterlijk: goed nieuws. We willen we de fundamenten van het christelijk geloof behandelen aan de hand van het Marcusevangelie. Hierbij is de insteek dat de Bijbelstudies toegankelijk zijn voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het geloof, terwijl er ook ruimte is voor diepgang door dieper te graven in de teksten die voor ons liggen. Door het bestuderen van Bijbelteksten en grondbeginselen van het geloof, komen we tot ontdekking wat het goede nieuws inhoudt en voor ons betekent.

Kringleiders: Jesse en Marieke v. Z.

 

Kring ‘Nog onbekend’

Onze kring behandelt alle kleine profeten, weet jij bijvoorbeeld wat Obadja heeft gedaan? Kring Nog Onbekend, gaat deze voor ons ‘nog onbekende’ profeten behandelen. We doen dit door alle profeten langs te gaan en elke avond bij een profeet stil te staan. We willen graag ontdekken wat deze profeten voor boodschap van God kregen en wat we daaruit kunnen leren voor deze tijd.

Kringleiders: Joriene en Anne Jet

 

Kring ‘JopperdeJob’

Tijdens dit kringjaar gaan wij het boek Job behandelen. Dit indrukwekkende boek gaat over een man die alles had, maar dat allemaal verloor. Dat zoiets kon gebeuren bij een trouwe dienaar van God doet verschillende vragen oproepen. Is God rechtvaardig? Is het leven eerlijk?
Tijdens de kringen gaan we samen met Job door zijn proces van lijden. Hoe ga je met lijden om? Hoe kan je lijden een plek geven? We hopen dit jaar stil te kunnen staan bij dit soort vragen. Met onze ervaringen, wijsheid en natuurlijk met de bijbel hopen we in gesprek met elkaar te gaan op zoek naar de relevantie van dit soort vragen in ons leven.

Kringleiders: Davy en David

 

Kring ‘Focus’

Wij zijn kring Focus en we zijn gefocust op God en verder niks. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar we kunnen wel heerlijk afgeleid zijn op kring. Wanneer we ons wel kunnen concentreren hebben we het dit jaar over het hoofdstuk Johannes 6. We willen dit jaar kijken hoeveel verschillende thema’s we uit één hoofdstuk uit de Bijbel kunnen halen. Daarnaast is er echter ook genoeg ruimte voor gezelligheid en soms een beetje afleiding, maar dat mag natuurlijk zolang onze focus maar op één ding blijft, en dat is God.

Kringleiders: Lianne en Marten

 

Kring ‘Leven uit Geloof’

Hoi allemaal! Wij zijn kring Leven Uit Geloof, en dit jaar lezen we samen uit de boeken Habakuk en Galaten. Het thema in Habakuk dat vaak terugkomt, is vertrouwen op God, ook als je onrecht overkomt. In Galaten gaat het over het praktische leven uit geloof, en of je je bijvoorbeeld als niet-jood aan de joodse wetten moet houden. Bij beide boeken gaat het dus om leven uit geloof, en daarom besteden we in onze kring ook aandacht aan de praktische lessen die we uit beide Bijbelboeken kunnen halen. Benieuwd geworden? Wees welkom om een keertje te komen kijken!

Kringleiders: Ruth en Esther

 

Kring ‘Imperium Rōmānum’

De brief aan de Romeinen wordt als de duidelijkste en meest systematische presentatie van het evangelie omschreven, om erachter te komen wat er precies in staat gaan we met kring het boek Romeinen door waarbij de focus ligt op bespreken wat wij als kring belangrijk vinden. Het brengt veel lastige onderwerpen aan bod, we willen niets ontwijken maar juist dit bespreken. Zo willen we (verder) leren kijken naar God, onszelf en anderen door de ogen van de Heer. Want het belangrijkste in ons leven, en dus ook op kring, is de hoogste Heer! Bij deze kring nemen we dan ook de tijd om naar de Heer te gaan en te bidden voor wat op ons hart ligt.

Kringleiders: Martha en Jechiël

 

Kring ‘Onderweg met God’

In ons dagelijks leven zijn we veel onderweg. Er is continu wel iets dat onze aandacht
vraagt. Maar hoe kunnen we onderweg zijn samen met God? Hoe kunnen we God
betrekken in ons dagelijkse leven? Daar willen we denken we met elkaar over na op kring Onderweg met God aan de hand van het boek Leren wandelen met God van John Elredge. Onderwerpen als luisteren naar God, omgaan met crisis en het vinden van
vreugde op ons pad. We nemen graag de tijd om samen te zingen en te bidden. Wees welkom om een keertje bij ons op kring te komen kijken!

Kringleiders: Eva en Moniek

 

Kring ‘Ik neem je mee’

In kring ‘Ik neem je mee’ gaan we samen op zoek naar hoe God ons meeneemt en hoe wij God mee mogen nemen in ons leven. Aan de hand van de Psalmen gaan we ontdekken hoe God met ons mee loopt in ons dagelijkse leven en hoe we ons geloof vorm kunnen geven. Thema’s uit de Psalmen zullen daarin onze leidraad zijn, met als inspiratiebron het boek In de palm van Gods hand. We kiezen als kring samen waar we het over gaan hebben, want een kring ben je met elkaar. Verder zijn we van plan om veel nieuwe theesmaken te ontdekken en om een fijne tijd met elkaar te hebben!

                                                                                Kringleiders: Myrthe en Maria

 

Kring ‘Beautiful Tactics’

Bij onze kring behandelen we het onderwerp geloofsverdediging. Wij vinden dat
soms nog best wel lastig en dat is dan juist een goede reden om het een heel
jaar uitgebreid te bespreken. We gaan eerst in op de manieren waarop je
geloofsverdediging aan kunt pakken, en het lijkt ons leuk om die dan ook toe te
passen op de verdere gesprekken die we zullen voeren, want daarna gaan we
aan de slag met de moeilijke vragen. Vragen die onder andere gaan over het
bestaan van God, waarom het christendom, waarom deze levensstijl en hoe het
zit met de hel. Moeilijke onderwerpen, maar daarom zijn ze het juist ook waard
om er eens goed bij stil te staan!
We hebben een hele gezellige groep mensen bij elkaar, zoals je op de foto
hierboven kunt zien, dus dit wordt een topjaar met kring Beautiful Tactics!

Kringleiders: Jurrian en Elise

 

Kring ‘Ready, set, go!’

Wij zijn kring Ready, set, go! Als kring zijn we opzoek naar hoe we individueel, maar ook samen, in de geestelijke wedloop staan. Om te weten hoe we het beste in deze wedloop kunnen staan, kijken we naar de voorbeelden die gegeven zijn in Hebreeën 11 en 12. Deze geloofshelden kunnen ons richting geven en ons bemoedigen tijdens deze wedloop. Aangezien het best zwaar kan zijn, hebben we elkaar en deze geloofshelden hard nodig. Deze geloofshelden wijzen ons immers op Jezus, die ons de erekrans in het vooruitzicht stelt. Trek jij ook je sportschoenen aan en ren je met ons mee?

Kringleiders: Anna en Simone

Kring ‘Op reis met Daniël’

Daniël en zijn vrienden worden uitgekozen om aan het hof van de Babylonische koning te wonen. Maar als ze moeten buigen voor een gouden beeld doen ze dat niet, met als gevolg dat ze in een vuur worden gegooid. Dit verhaal en nog veel meer inspirerende verhalen, gaan we bespreken met kring Daniel. Naast in de bijbel duiken, zijn we ook van plan om elke kringavond lekker samen te zingen en tijd te nemen voor gebed.

Kringleiders: Silke en Reinier