27 feb 2021

Verfrissend blij

2021-02-27T09:17:49+01:00

Vorige week donderdag was het tijd voor de langverwachte Sine Regno-avond! Als o.t.-bestuur Verfrissend Vrij mochten wij nog een keer aan het roer staan en dat was een hele eer. Vanwege de maatregelen was het voor het voor bestuur Rotsvast niet mogelijk om op vakantie te gaan, maar we hopen dat we ze met deze avond toch een beetje hebben kunnen ontlasten van hun harde werk 😉.

De Sine Regno-avond begon eigenlijk met een domper. Om dat te kunnen begrijpen, moeten we even terug naar vorig jaar. In juni, de laatste maand van ons eigen bestuursjaar, hadden we een Verfrissend Vrije Verrassing gepland. Wat die verrassing is, hielden we lekker geheim. Maar het zou een heel leuke avond worden! Helaas ging deze (en wel meer activiteiten) vanwege de coronamaatregelen niet door. Daarom besloten we de Verfrissend Vrije Verrassing maar tijdens de Sine Regno te doen. Maar vorige week woensdag moesten we helaas besluiten om de VVV wéér te cancelen: er was regen voorspeld. En zoals de naam al zegt: de verfrissend vrije verrassing is toch echt een buitenactiviteit. Zo viel onze avond, letterlijk en figuurlijk, twee keer in het water.

Maar niet getreurd: we konden er ook binnen en online een hartstikke leuke avond van maken! Op woensdagavond hebben we dan ook alle zeilen bijgezet om nieuwe plannen te bedenken. Het werd een spelletjesavond in Verfrissend Vrij-thema. Met verschillende spelrondes (een quiz, code names en scribbl.io) en energizers van vorig jaar hebben we weer heerlijk van elkaars Ichthuskennis en gezelligheid genoten. Het was prachtig om te zien hoe iedereen net als tijdens de thuisthuisavond (een van de laatste fysieke activiteiten vorig jaar!) los ging op de Just Dance-video van Don’t Stop Me Now en ouderwets mooi om af te sluiten met ons jaarlied. En Nynke heeft een beetje valsgespeeld, want die kwam ondanks de Sine Regno met de spelletjes meedoen. Maar dat was alleen maar hartstikke gezellig! Het maakte ons verfrissend blij 😉 (sorry). Wat ons ook heel blij maakte: dat de andere Ichthianen nu ook weten wat een estuarium is en waarom wij dat zo’n leuk woord vinden!

Kortom, het was een mooie avond. En die VVV komt er natuurlijk tóch! We hebben meteen een lege avond later in het jaar gereserveerd: houd dus allemaal donderdag 17 juni 2021 vrij in je agenda! Dan komen jullie er eindelijk achter wat die verrassing is. We zien jullie dan! (Anders worden we boos, zie foto.)

Met Ichthiaanse groet,

O.t.-bestuur ‘Verfrissend Vrij’

Verfrissend blij2021-02-27T09:17:49+01:00
22 dec 2020

Installatieavond

2020-12-22T10:40:20+01:00

Wat was het een feest om met alle eerstejaars bij elkaar te kunnen komen voor de installatieavond! Het bestuur had het super goed geregeld. Bij binnenkomst hadden we netjes een mondkapje op – of sjaal, want ik was uiteraard m’n mondkapje vergeten. Vervolgens zaten we aan tafel met 4 personen om samen te eten en elkaar te leren kennen. Daarna gingen de eerstejaars de puntjes op de i zetten voor het online ‘speurtocht-spel’. Tijdens het afwachten om gebeld te worden door ouderejaars die je huis via Maps gevonden hadden (of dachten gevonden te hebben) speelden we een online tekenspel.

Toen was het tijd voor het officiële deel. We gingen naar boven, waar het bestuur al netjes zat te wachten. Op volgorde van aanmelding bij de vereniging werden we geïnstalleerd, beginnend bij Liza. De ouderejaars keken mee op hun scherm, wij konden hen zien klappen op de beamer na elke installatie. Voorzitter Mariëlle heeft alle namen keurig gezegd en de installatie liep soepel. Alleen de secretaris-vogel-pen had steeds meer moeite om overeind te blijven staan.

Bij de installatie van elk individu werd ook het aantal behaalde handtekening-afspraken benoemd en kreeg je de stapel lieve kaartjes mee. Van verschillende ouderejaars had ik gehoord dat er wel flinke competitie zou zijn, dus ik had het niet verwacht, maar met mijn 22 handtekeningen aan mij de eer om de Handtekeningenbokaal over te nemen van Moniek en Wilbert.

Ik wilde iedereen bedanken voor de leuke avond. Alle ouderejaars die handtekeningenafspraken hebben gedaan met ons: bedankt voor het warme welkom!

~ Martha

Installatieavond2020-12-22T10:40:20+01:00
26 okt 2020

Introweekend!

2020-10-27T09:52:30+01:00

Wat hebben we genoten afgelopen weekend! De ontspanningscommissie (Ocie) had voor ons een superleuk en coronaproof weekend in elkaar gezet: het introweekend. In groepjes van vier hebben we leuke activiteiten gedaan, samen gegeten en een hoop plezier gehad. Met het thema Let’s party zaten we daarvoor wel goed!

De aftrap was op vrijdagavond met de geboorte van een paar eerstejaars en het spel ‘Wie is de wolf?’ Steenbok Simon, onze mascotte, was vermoord. Aan ons de taak om uit te zoeken wie dat had gedaan, waarom, waar en hoe. Met slechts een paar aanwijzingen per groepje werd er veel heen en weer gebeld met andere groepjes om meer aanwijzingen te verzamelen. Iedereen kon weer zijn eigen kwaliteit inzetten in het spel: communiceren, notuleren, overzicht houden, er kwam zelfs nog scheikunde bij kijken!

De volgende ochtend gingen we de stad in voor een vossenjacht: door het centrum heen stonden enkele Ocieleden en zelfs oud-leden rijkelijk verkleed op ons te wachten met leuke opdrachten. Zo waren er een bruid en bruidegom als vos die door voorbijgangers werden gefeliciteerd met hun huwelijk, een Valentijnsvos die iedereen een roos met zelfgemaakt kaartje meegaf en twee Koningsdagvossen die hele moeilijke vragen voor ons hadden over Nederland.

Daarna gingen we weer in andere kleine groepjes weer naar binnen voor een workshop, pannenkoeken te bakken en de bonte avond te houden. Voor de bonte avond mocht iedereen filmpjes insturen, wat een superleuke bonte avond film opleverde. Op zondag hebben we weer met een ander groepje een kerkdienst geluisterd en samen geluncht, wat tevens weer het einde was van dit superleuke weekend. We vonden het jammer dat het niet met de hele vereniging konden doen, maar hebben toch weer een hoop plezier gehad en (en deel van) de eerstejaars weer beter leren kennen!

 

Introweekend!2020-10-27T09:52:30+01:00
28 apr 2020

Online avond met het Oude Wijvendispuut

2020-04-28T22:50:25+02:00

Afgelopen donderdagavond was het zover: er stond een lege avond op de planning bij Ichthus. Die avond blijft echter niet leeg, zoals de naam doet vermoeden, maar mag ingevuld worden door leden. Het Oude Wijvendispuut, bestaande uit vrouwelijke vijfdejaars en ouder, nam de invulling van deze avond op zich, met als thema “The oldies go digital”. Het doel van dit dispuut is om de historische, en iets minder historische, kennis over Ichthus over te dragen naar de jongere leden. En deze keer werd dit gedaan door een heus online spellentoernooi! In kleine groepjes streden we om de eer te behalen, en niet te vergeten: om een nader te bakken lekkernij door een van de dispuutsleden.

Verschillende van onze (soms verborgen) expressieve en creatieve talenten kwamen naar voren deze avond: uitbeelden bij Hints, woorden raden bij Galgje, en tekenen bij Skribbl. Ook maakten we een kruiswoordpuzzel en speelden we Codenames. En in al deze spellen stonden woorden die te maken hebben met Ichthus centraal: thee, liederen, gezelligheid, en ga zo maar door. We hebben ons geheugen opgefrist over de bestuursthema’s van afgelopen jaren, en onze hersens laten kraken wat ook alweer de Latijnse naam van het liftdispuut was. Als er nu niet direct vier Latijnse woorden in je hoofd opkomen, maak je geen zorgen: wij wisten de naam tot donderdagavond ook niet ;). Maar nu wel, dus een leerzame avond was het! En wat minstens zo belangrijk is: we hebben onze lachspieren weer even flink laten werken. Dankjewel, Oude Wijvendispuut, we hebben enorm van de avond genoten!

Online avond met het Oude Wijvendispuut2020-04-28T22:50:25+02:00
12 mrt 2020

Diesweek

2020-03-12T11:35:38+01:00

Vorige week mochten we als vereniging alweer de 51e verjaardag van onze vereniging vieren. De Diescie had daarom een week vol gave activiteiten georganiseerd die ons als vereniging dichter bij elkaar brachten, heel veel lol bezorgden en lieten stilstaan bij het afgelopen jaar (en vooruitkijken naar de vele jaren die nog zullen komen!).

We trapten de week af met een gezellige Diesborrel op maandagavond. In een klein zaaltje in de Boskapel ontmoetten Nijmeegse, Utrechtse, Edese, Wageningse en Enschedese bestuursleden elkaar om gezellig te verbroederen, maar ook om te brassen, waarbij vooral de pedel, die de moedige taak op zich had genomen boven alle stemmen uit aankondigingen te schreeuwen en de pedelstaf te bewaken, het zwaar te verduren kreeg. Gelukkig wisten de Nijmeegse Ichthianen (de schrijver van deze blog uitgezonderd, omdat deze liever veilig vanaf een afstandje bleef toekijken) hun pedel, bestuur en gastenboek heldhaftig te verdedigen, waardoor er slechts één enkele penning en een paar blaadjes uit het gastenboek konden worden gebrast. Dat is natuurlijk niets in vergelijking met de overwinningen die de Brascie eerder dit jaar boekte.

Dinsdag was het tijd voor de tweede activiteit, die de naam ‘Worship & Workshop’ droeg en zich afspeelde in de Studentenkerk. De avond begon met een lekkere maaltijd, gevolgd door ‘worship’, waarbij onze getalenteerde band ons voorging in aanbidding. Hierna was het tijd om een workshop te kiezen. Er was keuze uit allerlei verschillende activiteiten die samen de diversiteit van onze vereniging weerspiegelden: van toneel tot tekenen en van gebedswandelingen en Bijbelstudies tot meerstemmig zingen tot eer van onze God, het kon allemaal! Na afloop liet ieder

groepje een korte impressie zien van wat het tijdens de workshop had gedaan. Zo mochten we genieten van een prachtige uitvoering van ‘Laudate omnes gentes’ en kregen we een mooi geïmproviseerd toneelstuk te zien waarin ‘water’ het sleutelwoord was (naar aanleiding van ons jaarthema ‘Verfrissend vrij’). Na deze geslaagde Worship- & Workshop-avond was er nog volop tijd om te borrelen en bij te kletsen.

Donderdagavond stond in het teken van spelletjes. Als Ichthus Nijmegen zijn wij namelijk helemaal verzot op spelletjes: kaartspellen, bordspellen, maakt niet uit wat. Aangezien de harde regen ons verhinderde ‘THE GAME’ te spelen, het nog altijd mysterieuze spel dat we aanvankelijk zouden gaan doen, stortten we ons op de heerlijk warme thee die voor ons klaarstond (want ja, Ichthianen blijven theedrinkers) en gezelschapsspellen als Codenames, waardoor we ons alsnog uitermate hebben vermaakt!

Vrijdag was de laatste, maar toch ook wel de meest spectaculaire activiteit van de Diesweek: HET GALA! Rond 18.00 uur verzamelden we ons samen met onze galadates bij de Waagh in hartje Nijmegen. Dit imposante gebouw, dat vroeger diende als belangrijk handelscentrum waar producten als kaas en boter werden afgewogen, was nu het prachtige decor van ons 51e Diesgala. Binnen werden we verrast door de prachtige blauwe ballonnen, slingers en confetti, helemaal in de stijl van het thema van deze week: ‘Out of the Blue’. Na het zeer smakelijke voorgerecht ruilden we van tafel, zodat we ons hoofdgerecht en nagerecht op een ander plekje konden eten en daar weer met andere mensen konden spreken. Na het verrukkelijke driegangendiner was het tijd voor de groepsdans. Onder leiding van twee talentvolle Ichthianen zetten we samen een prachtige kringdans neer, waarbij we na iedere geslaagde (of minder geslaagde) set danspassen van partner wisselden en daardoor steeds met iemand anders kwamen te dansen. Na deze geweldige groepsdans was het tijd om foto’s te maken en de dansvloer onveilig te maken. Er werden de hele avond heel wat familiekiekjes en kringfoto’s geschoten, maar ook voor de kabouterdans en Kedeng Kedeng was uiteraard volop tijd en animo. Toen de avond eenmaal was afgelopen en alle versiering weer was opgeruimd, sloten we het gala nog even op z’n Ichthiaans af met de hokey pokey. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van een zeer geslaagde Diesweek!

 

Diesweek2020-03-12T11:35:38+01:00