19 apr 2021

RAGweekveiling

2021-04-19T10:28:39+02:00

Wat een creatieve, gezellige, chaotische en rijke leden hebben we bij Ichthus! Dit werd wel weer duidelijk tijdens de veiling voor de RAGweek. Tijdens de RAGweekveiling is er geld opgehaald voor twee goede doelen. Right To Play is een internationale organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. Ze zijn actief in landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Het tweede goede doel was de stichting De Hond Kan De Was Doen. Zij werven fondsen voor de opleiding van hulphonden of assistentiehonden in de thuissituatie. Voor deze goede doelen wilden we ons natuurlijk maar al te graag inzetten.

In totaal waren er 23 items aangeboden om te veilen. Hierin kwam de creativiteit van de Ichthianen duidelijk naar boven. Zo werden een gehandletterde poster, geborduurde boekenleggers en een gepersonaliseerde snijplank aangeboden. Ook waren er verschillende kringen die iets aanboden zoals een gepersonaliseerde psalm, gepersonaliseerde kaarsen of een heerlijke appel crumble. En natuurlijk mocht het aanbod van het f.t.-bestuur niet ontbreken: een hint naar de bestuurskleding èn een hint naar het thema en de bestuurskleur!

De hele avond was penningmeester Esther erg druk met alle biedingen bijhouden, want iedereen heeft zich heerlijk uit kunnen leven. De strijd voor een bepaald item liep soms wel op tot meer dan €50. Ook al was het soms een beetje chaotisch, toch wist Esther alles in goede banen te leiden en zijn we geëindigd met een fantastische opbrengst van €571!

RAGweekveiling2021-04-19T10:28:39+02:00
27 feb 2021

Verfrissend blij

2021-02-27T09:17:49+01:00

Vorige week donderdag was het tijd voor de langverwachte Sine Regno-avond! Als o.t.-bestuur Verfrissend Vrij mochten wij nog een keer aan het roer staan en dat was een hele eer. Vanwege de maatregelen was het voor het voor bestuur Rotsvast niet mogelijk om op vakantie te gaan, maar we hopen dat we ze met deze avond toch een beetje hebben kunnen ontlasten van hun harde werk 😉.

De Sine Regno-avond begon eigenlijk met een domper. Om dat te kunnen begrijpen, moeten we even terug naar vorig jaar. In juni, de laatste maand van ons eigen bestuursjaar, hadden we een Verfrissend Vrije Verrassing gepland. Wat die verrassing is, hielden we lekker geheim. Maar het zou een heel leuke avond worden! Helaas ging deze (en wel meer activiteiten) vanwege de coronamaatregelen niet door. Daarom besloten we de Verfrissend Vrije Verrassing maar tijdens de Sine Regno te doen. Maar vorige week woensdag moesten we helaas besluiten om de VVV wéér te cancelen: er was regen voorspeld. En zoals de naam al zegt: de verfrissend vrije verrassing is toch echt een buitenactiviteit. Zo viel onze avond, letterlijk en figuurlijk, twee keer in het water.

Maar niet getreurd: we konden er ook binnen en online een hartstikke leuke avond van maken! Op woensdagavond hebben we dan ook alle zeilen bijgezet om nieuwe plannen te bedenken. Het werd een spelletjesavond in Verfrissend Vrij-thema. Met verschillende spelrondes (een quiz, code names en scribbl.io) en energizers van vorig jaar hebben we weer heerlijk van elkaars Ichthuskennis en gezelligheid genoten. Het was prachtig om te zien hoe iedereen net als tijdens de thuisthuisavond (een van de laatste fysieke activiteiten vorig jaar!) los ging op de Just Dance-video van Don’t Stop Me Now en ouderwets mooi om af te sluiten met ons jaarlied. En Nynke heeft een beetje valsgespeeld, want die kwam ondanks de Sine Regno met de spelletjes meedoen. Maar dat was alleen maar hartstikke gezellig! Het maakte ons verfrissend blij 😉 (sorry). Wat ons ook heel blij maakte: dat de andere Ichthianen nu ook weten wat een estuarium is en waarom wij dat zo’n leuk woord vinden!

Kortom, het was een mooie avond. En die VVV komt er natuurlijk tóch! We hebben meteen een lege avond later in het jaar gereserveerd: houd dus allemaal donderdag 17 juni 2021 vrij in je agenda! Dan komen jullie er eindelijk achter wat die verrassing is. We zien jullie dan! (Anders worden we boos, zie foto.)

Met Ichthiaanse groet,

O.t.-bestuur ‘Verfrissend Vrij’

Verfrissend blij2021-02-27T09:17:49+01:00
22 dec 2020

Installatieavond

2020-12-22T10:40:20+01:00

Wat was het een feest om met alle eerstejaars bij elkaar te kunnen komen voor de installatieavond! Het bestuur had het super goed geregeld. Bij binnenkomst hadden we netjes een mondkapje op – of sjaal, want ik was uiteraard m’n mondkapje vergeten. Vervolgens zaten we aan tafel met 4 personen om samen te eten en elkaar te leren kennen. Daarna gingen de eerstejaars de puntjes op de i zetten voor het online ‘speurtocht-spel’. Tijdens het afwachten om gebeld te worden door ouderejaars die je huis via Maps gevonden hadden (of dachten gevonden te hebben) speelden we een online tekenspel.

Toen was het tijd voor het officiële deel. We gingen naar boven, waar het bestuur al netjes zat te wachten. Op volgorde van aanmelding bij de vereniging werden we geïnstalleerd, beginnend bij Liza. De ouderejaars keken mee op hun scherm, wij konden hen zien klappen op de beamer na elke installatie. Voorzitter Mariëlle heeft alle namen keurig gezegd en de installatie liep soepel. Alleen de secretaris-vogel-pen had steeds meer moeite om overeind te blijven staan.

Bij de installatie van elk individu werd ook het aantal behaalde handtekening-afspraken benoemd en kreeg je de stapel lieve kaartjes mee. Van verschillende ouderejaars had ik gehoord dat er wel flinke competitie zou zijn, dus ik had het niet verwacht, maar met mijn 22 handtekeningen aan mij de eer om de Handtekeningenbokaal over te nemen van Moniek en Wilbert.

Ik wilde iedereen bedanken voor de leuke avond. Alle ouderejaars die handtekeningenafspraken hebben gedaan met ons: bedankt voor het warme welkom!

~ Martha

Installatieavond2020-12-22T10:40:20+01:00
26 okt 2020

Introweekend!

2020-10-27T09:52:30+01:00

Wat hebben we genoten afgelopen weekend! De ontspanningscommissie (Ocie) had voor ons een superleuk en coronaproof weekend in elkaar gezet: het introweekend. In groepjes van vier hebben we leuke activiteiten gedaan, samen gegeten en een hoop plezier gehad. Met het thema Let’s party zaten we daarvoor wel goed!

De aftrap was op vrijdagavond met de geboorte van een paar eerstejaars en het spel ‘Wie is de wolf?’ Steenbok Simon, onze mascotte, was vermoord. Aan ons de taak om uit te zoeken wie dat had gedaan, waarom, waar en hoe. Met slechts een paar aanwijzingen per groepje werd er veel heen en weer gebeld met andere groepjes om meer aanwijzingen te verzamelen. Iedereen kon weer zijn eigen kwaliteit inzetten in het spel: communiceren, notuleren, overzicht houden, er kwam zelfs nog scheikunde bij kijken!

De volgende ochtend gingen we de stad in voor een vossenjacht: door het centrum heen stonden enkele Ocieleden en zelfs oud-leden rijkelijk verkleed op ons te wachten met leuke opdrachten. Zo waren er een bruid en bruidegom als vos die door voorbijgangers werden gefeliciteerd met hun huwelijk, een Valentijnsvos die iedereen een roos met zelfgemaakt kaartje meegaf en twee Koningsdagvossen die hele moeilijke vragen voor ons hadden over Nederland.

Daarna gingen we weer in andere kleine groepjes weer naar binnen voor een workshop, pannenkoeken te bakken en de bonte avond te houden. Voor de bonte avond mocht iedereen filmpjes insturen, wat een superleuke bonte avond film opleverde. Op zondag hebben we weer met een ander groepje een kerkdienst geluisterd en samen geluncht, wat tevens weer het einde was van dit superleuke weekend. We vonden het jammer dat het niet met de hele vereniging konden doen, maar hebben toch weer een hoop plezier gehad en (en deel van) de eerstejaars weer beter leren kennen!

 

Introweekend!2020-10-27T09:52:30+01:00
28 apr 2020

Online avond met het Oude Wijvendispuut

2020-04-28T22:50:25+02:00

Afgelopen donderdagavond was het zover: er stond een lege avond op de planning bij Ichthus. Die avond blijft echter niet leeg, zoals de naam doet vermoeden, maar mag ingevuld worden door leden. Het Oude Wijvendispuut, bestaande uit vrouwelijke vijfdejaars en ouder, nam de invulling van deze avond op zich, met als thema “The oldies go digital”. Het doel van dit dispuut is om de historische, en iets minder historische, kennis over Ichthus over te dragen naar de jongere leden. En deze keer werd dit gedaan door een heus online spellentoernooi! In kleine groepjes streden we om de eer te behalen, en niet te vergeten: om een nader te bakken lekkernij door een van de dispuutsleden.

Verschillende van onze (soms verborgen) expressieve en creatieve talenten kwamen naar voren deze avond: uitbeelden bij Hints, woorden raden bij Galgje, en tekenen bij Skribbl. Ook maakten we een kruiswoordpuzzel en speelden we Codenames. En in al deze spellen stonden woorden die te maken hebben met Ichthus centraal: thee, liederen, gezelligheid, en ga zo maar door. We hebben ons geheugen opgefrist over de bestuursthema’s van afgelopen jaren, en onze hersens laten kraken wat ook alweer de Latijnse naam van het liftdispuut was. Als er nu niet direct vier Latijnse woorden in je hoofd opkomen, maak je geen zorgen: wij wisten de naam tot donderdagavond ook niet ;). Maar nu wel, dus een leerzame avond was het! En wat minstens zo belangrijk is: we hebben onze lachspieren weer even flink laten werken. Dankjewel, Oude Wijvendispuut, we hebben enorm van de avond genoten!

Online avond met het Oude Wijvendispuut2020-04-28T22:50:25+02:00