Anna

Hey mensen, leuk dat jullie dit even lezen! Ik wil graag met jullie mijn eerste indrukken van Ichthus Nijmegen delen. Mijn naam is Anna en ik ben eerstejaars Ichthiaan en ik studeer Tandheelkunde.

Oriënteren

Toen ik moest bedenken welke studie ik wou doen, vond ik dit best lastig en wist ik echt niet wat ik moest kiezen. Het enige wat ik wel zeker wist, was dat ik een medische studie wou doen. Ook qua studentenverenigingen wist ik niet precies wat ik zocht en of ik überhaupt al vanaf mijn eerste studiejaar lid wou worden van een studentenvereniging. Ik ging van een gelovige omgeving (christelijke school) naar een omgeving waar geloof niet zo vanzelfsprekend is. Het leek me fijn om andere christelijke studenten op te zoeken. Daarom wist ik dat ik op een christelijke studentenvereniging wou. Ik ben me een beetje gaan oriënteren en ik ging bij verschillende christelijke verenigingen kijken. Er zijn in Nijmegen 5 christelijke studentenverenigingen, waarvan ik bij drie heb meegekeken. Ik zou andere mensen ook zeker aanraden bij verschillende verenigingen te kijken (als je twijfelt). Alle avonden waarbij ik even een kijkje bij verschillende verenigingen mocht nemen, heb ik als heel positief ervaren, maar uiteindelijk heeft Ichthus het gewonnen van de andere studentenverenigingen.

Waarom koos ik voor Ichthus?

Omdat ik hier echt het gevoel kreeg dat je jezelf mag en kan zijn, iedereen is hier uniek en iedereen heeft zijn eigen talenten en gaven. Iedereen is welkom zoals ze zijn, hierin zag ik ook echt het christen zijn terugkomen. Dit vond ik super mooi om te zien, dat er hier studenten waren die andere studenten niet zomaar aan de kant zetten of oordelen, maar net zoals Christus oog hebben voor anderen en liefdevol met de ander omgaan. Ichthianen zijn heel open, liefdevol, betrokken en nieuwsgierig naar wie je bent. Ik voelde dit gelijk al en ik werd helemaal opgenomen in de groep. Bij Ichthus voel je je niet als het groentje dat voor het eerst even komt kijken en nog even de les moet worden gelezen. Vanaf het eerste moment hoor je er helemaal bij. Ik heb al zoveel mooie en waardevolle momenten gehad waarbij ik veel over het geloof en over mezelf heb geleerd. Er zijn zoveel mooie mensen bij Ichthus en in de eerste paar weken dat ik lid was heb ik al snel veel van hen leren kennen. Daarnaast heb ik ook echt heerlijke momenten gehad met veel lol en gekkigheid in kleine en grotere groepen.

Dus als je nou zo iemand bent die al gelijk weet wat je wilt of dat je het eerst allemaal een beetje afwacht en op verschillende plekken wil kijken, in beide gevallen ben je van harte welkom bij Ichthus Nijmegen! Je kan een avond bij een kring meekijken of op een avond wanneer de hele vereniging bij elkaar komt. Op deze momenten kun je mensen ontmoeten en al je vragen stellen. We zijn een vereniging waar we van elkaar mogen genieten en elkaar willen helpen om ook van God te genieten en over Hem te leren. Iedereen is van harte welkom!