Lydia

Leuk dat je deze pagina bezoekt! Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Lydia en ik ben geneeskundestudent. Ik woon al sinds het begin op kamers en heb een kamer in een heel leuk en gezellig Ichthushuis, genaamd De Kom.

Goed, en dan mijn verhaal. Omdat ik aan het begin van mijn studie pas tijdens de zomervakantie te horen kreeg dat ik geneeskunde mocht gaan studeren, had ik niet zo veel tijd om me in de stad te verdiepen. Ik ging er namelijk al vanuit dat ik in Groningen biologie zou gaan studeren, dus al mijn plannen werden in een keer een beetje op z’n kop gezet. Ik besloot dan ook maar meteen de introductieweek op de RU te volgen in de hoop wat mensen en de stad Nijmegen beter te leren kennen. Omdat het qua reistijd niet goed te doen was om elke dag naar mijn ouders op en neer te reizen, was ik op zoek naar een logeeradres in Nijmegen. Maar ja, hoe vind je dat in zo’n grote stad waar je niemand kent? Nou, bij Ichthus! Ik had al wel eerder allemaal verhalen van oud-Ichthianen gehoord over hoe leuk Ichthus was en het leek me dan ook al leuk om daar eens te gaan kijken (mijn ouders zijn trouwens onder andere een oud-Ichthusstelletje, dus dat kan ook nog gebeuren ;)). Omdat ik dat logeeradres toch echt nodig had, heb ik een berichtje op de Facebookpagina van Ichthus geplaatst in de hoop dat iemand zou reageren. En ja, hoor: ik kreeg niet alleen een kamer voor tijdens de introductieperiode aangeboden, maar tijdens die week ook nog een kamer voor daarna. Maar het mooiste van die week was mijn keuze om lid te worden, waardoor ik een heel aantal mooie vriendschappen heb gekregen die ik niet snel meer zal vergeten!

Tip: Ichthus schrijf je met de letter ‘h’ voor de ‘t’ en nog een keer na de ‘t’. Doordat ik dit niet wist kon ik de Facebookpagina eerst niet vinden…